Šokolaadi-juustukook valge šokolaadi-toorjuustu kattega

Phõh, ma olen jälle olnud lohakas postitaja. Aga lisan siia midagi, mis küll juba eile Facebookis pelgalt pildi alusel suureks hitiks osutus, kuigi ma seda ise alles eile õhtul maitsesin. Võib öelda, et hittstaatus oli asjakohane.

Põhi:
200g Digestive (või muid lemmikuid) küpsiseid
100g Võid

Nagu ikka, purusta küpsised, sulata või, sega kokku, suru mass küpsetuspaberiga kaetud lahtikäiva koogivormi põhjale ja pane täidise valmistamise ajaks külmkappi.

Täidis:
3 Muna
600g Toorjuustu
150-200g Kondenspiima (oleneb, kui maias oled)
200g Bitteri šokolaadi

Mikserda kokku toasoe toorjuust, kolm muna ja kondenspiim. Sulata vesivannil šokolaad ja lisa segu hulka ning mikserda kõik hoolikalt ühtlaseks massiks.
Vala see põhjale ning küpseta ca 70-80min 160’c juures.

Kui aega ja kannatust jätkub, tuleks lasta koogil koos ahjuga ahjus jahtuda ja siis toatemperatuuril täielikult maha jahtuda. Aga põhimõtteliselt võib koogi ka kohe ahjust välja jahtuma tõsta.

Kui kook on jahtunud, siis saab peale panna katte.

Kate:
200g toorjuustu
200g valget šokolaadi (kasutasin Kalevi oma)
100g piimašokolaadi

Sulata vesivannil valge šokolaad ja sega toasooja toorjuustuga ühtlaseks massiks. Kanna see spaatli või noaga loominguliselt :) koogile (kui jätkub, siis ka külgedele).
100g piimašokolaadi purusta noaga ribadeks (selleks oleks hea šokolaadi eelnevalt külmas hoida) ja kanna ribad katte peale.

Seejärel kogu lugu külmkappi ja järgmist päeva* ootama :)

NB! Maitse katet ja täidist, et ei oleks liiga soolane, sest mõni toorjuust on väga soolae ja šokolaadist üksi ei piisa.

*Seda siis, kui kook valmib õhtul. Üldiselt peaks kook lihtsalt mõned tunnis külmas seisma, üleöö oleks muidugi ideaalne.

Advertisements

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja / Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja / Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja / Muuda )

Google+ photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google+ kontot. Logi välja / Muuda )

Connecting to %s