Ja midagi imemaitsvat – pekaanikorvikesed

Pekaanikorvikesed (12 tk)

Põhi:

  • 50g pekaanipähkleid
  • 50g Merevaiku
  • 50g võid
  • 50g jahu

Täidis:

  • 85g pekaanipähkleid (kuigi mina ladusin sisse kõik, mis mul põhjast ja 12 tervest pähklist järele jäi)
  • 1 munakollane
  • 50g pruuni suhkrut
  • 2 spl kondentspiima või vahtrasiirupit
  • 1/2 tl vaniljeekstrakti (kuna Rimis polnud, kasutasin vaniljesuhkrut)
  • 1 spl võid (sulatatult)

Kuumuta ahi 180’c-ni. Purusta köögikombainis või saumikseriga pekaanipähklid ja seejärel lisa ülejäänud põhja koostisained (lase mikseril / kombainil käia, kuni muretaigna moodi põhi on valmis). Tee käed veidi jahuseks ja veereta taignast 12 palli. Suru iga pall 12-kohalise muffinipanni põhja ja veidi ka külgedele. Pane täidise valmistamise ajaks põhjad külma.
Täidise jaoks rösti pähklid rasvaineta pannil (3-5min) ja tõsta neist 12 ilusamat kõrvale. Tükelda lohakalt allesjäänud pähklid, sega kokku ülejäänud täidise koostisosad ning lisa lõpus ka tükeldatud pähklid. Küpseta põhjasid umbes 5min. Kui põhjad veidi kerkisid, suru need lusika või sõrmedega alla. Pane igasse korvikesse 1-2 tl täidist ja suru keskele üks kõrvaletõstetud tervetest pähklitest. Küpseta veel 15-20min. Retsepti järgi maitsevad need kõige paremini soojalt, aga külmalt olid ka imehead.

Lisa kommentaar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s