Pirukapoiss

Ma ei pane sellele pirukale nime, sest see oleks liiga pikk ja lohisev. Pealegi võib siis igaüks koostisosi vahetada nii, kuis soovib.

Põhja jaoks on tarvis:

  • 150g võid
  • 4dl nisujahu (või muud jahu, kui see paremini meeldib)
  • soola
  • 3 sl külma vett

Katteks-täidiseks on vaja:

  • 400g pakk suitsukana (aga siin siis peaks arvestama, et see on koos kontide ja muu jamaga ning kes kasutab fileed, siis seda kulub vähem)
  • 5 päikesekuivatatud tomatit
  • 1 sibul
  • 1 küüsalugu küüs
  • 1 karp kirsstomateid
  • 150g kodujuustu
  • 150g riivitud juustu
  • 200g maitsetamata jogurtit
  • 3 muna
  • soovi korral peale veel mõnd juustu (kitse- või sinihallitusjuustu näiteks)
  • õli, soola ja pipart

 

Jahu, või ja sool tuleb segi hakkida, lisada vesi ning kõik ühtlaseks segada. Tainas tuleb suruda ümmarguse koogivormi põhjale ja külgedele ning jätta muude tegemiste ajaks külma.

Sibula ja küüslaugu tükeldasin tillukesteks tükkideks ning kuumutasin neid pannil koos soola ja pipraga (nii 5 minutit umbes). Kana tegin mõnusateks tükkideks ning segasin tükeldatud päikesekuivatatud tomatite, riivjuustu, sibula ja küüslauguga. Kodujuustu segasin jogurti ja munadega ning maitsestasin ka selle soola ja pipraga. Kui kõik see oli tehtud, siis panin külmasolnud pirukapõhja 200’c-ni eelsoojendatud ahju, nii umbes 15 minutiks. Edasi ladusin peale mõlemad segud (kanaga alla ja munaga peale). Tegin seekord sedasi, et pool pirukast katsin sinihallitusjuustuga ja teise poole kitsejuustuga. Vahele surusin poolitatud kirsstomatid ning seejärel lükkasin pirukapoisi umbes 40 minutiks ahju.

Kõrvale tegin lihtsa rukola-aprikoosi-seedermänniseemne salati.

One thought on “Pirukapoiss

Lisa kommentaar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s