Napsine jõulukoer

Nii, mida teha siis, kui oodata on külalisi, aega on nullilähedaselt ja kodus on üleliia piparkooke? Vastus: teeme napsist jõulukoera (inspiratsiooni eest tänan Gretet).

Vaja on:
300g piparkooke;
125g võid;
150g kondenspiima;
200g valget šokolaadi;
150-200g marmelaadi;
100-150g pekaani pähkleid;
4spl konjakit.

Purusta piparkoogid (nii, et oleks suuremaid ja väiksemaid tükke), tükelda marmelaad ja pähklid. Sulata või koos šokolaadiga, lisa kondenspiim ja sega kõik koostisosad omavahel kokku (segamise ajal lisa ka konjak). Saadud segu rulli traditsiooniliselt fooliumisse vorstiks või suru hoopis fooliumiga vooderdatud leivavormi sisse, et saavutada viisakama kujuga koer. Lase koogil enne maiustamist üleöö või vähemalt 2h külmikus seista.

Panin marmelaadi ja pähklite kogused vahemikena, sõltuvalt sellest, mida keegi rohkem eelistab. Ma ise tegin 150g pähklite ja 150g marmelaadiga, kuid lahtilõigatuna tundus mulle marmelaadi vähe. Seega minu soovitus on marmelaadi rohkem panna. Ja kui segu peaks miskipärast kuiv jääma, siis tuleb sellele lisada piima (silma ja tunde järgi).

Advertisements

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja / Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja / Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja / Muuda )

Google+ photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google+ kontot. Logi välja / Muuda )

Connecting to %s