Napsine jõulukoer

Nii, mida teha siis, kui oodata on külalisi, aega on nullilähedaselt ja kodus on üleliia piparkooke? Vastus: teeme napsist jõulukoera (inspiratsiooni eest tänan Gretet).

Vaja on:
300g piparkooke;
125g võid;
150g kondenspiima;
200g valget šokolaadi;
150-200g marmelaadi;
100-150g pekaani pähkleid;
4spl konjakit.

Purusta piparkoogid (nii, et oleks suuremaid ja väiksemaid tükke), tükelda marmelaad ja pähklid. Sulata või koos šokolaadiga, lisa kondenspiim ja sega kõik koostisosad omavahel kokku (segamise ajal lisa ka konjak). Saadud segu rulli traditsiooniliselt fooliumisse vorstiks või suru hoopis fooliumiga vooderdatud leivavormi sisse, et saavutada viisakama kujuga koer. Lase koogil enne maiustamist üleöö või vähemalt 2h külmikus seista.

Panin marmelaadi ja pähklite kogused vahemikena, sõltuvalt sellest, mida keegi rohkem eelistab. Ma ise tegin 150g pähklite ja 150g marmelaadiga, kuid lahtilõigatuna tundus mulle marmelaadi vähe. Seega minu soovitus on marmelaadi rohkem panna. Ja kui segu peaks miskipärast kuiv jääma, siis tuleb sellele lisada piima (silma ja tunde järgi).

Lisa kommentaar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s