Pekaani pähkli ja vahtrasiirupi toorjuustukook

Juhtus sedasi, et mul õnnestus pärida umbes liiter vahtrasiirupit. Mõeldes sellele, kuidas ma Tai hotellis pidin suurte Ameerika mammidega võitlema, et oma hommikusele vahvlile törts vahtrasiirupit saada, võtsin pakkumise kõhkluseta vastu. Mul oli tegelikult juba pikka aega mõttes teha kondenspiimaga toorjuustukook, aga sedasi, et asendan kondenspiima vahtrasiirupiga ja lisan kuidagi ka pekaanipähkleid. Mõeldud-tehtud.

Vaja läheb:

150-200g Digestive küpsiseid

150g pekaanipähkleid

150g võid

600g toorjuustu

3 muna

250ml (ja natukene veel) vahtrasiirupit

Ja siis nagu ikka, kõigepealt tuleb purustada Digestive küpsised ja pekaani pähklid (ja siin peaks ka ahju tööle panema, umbes 160’c peale). Kusjuures mõned ilusamad pähklid oleks vahva kõrvale panna ja kasutada neid hiljem koogi kaunistamiseks. Mulle hirmsasti meeldib üks roheliste lehtedega pakk, sest seal on palju väikseid (eriti armsa väljanägemisega) pekaanipähklibeebisid. Pähklid ma purustan köögikombainis, küpsised kilekotis ja taignarulliga.

Edasi tuleb sulatada või ja segada see küpsiste ja umbes poolega purustatud pähklitest (teine pool tuleb esialgu kõrvale jätta). Tekkinud segu suru küpsetuspaberiga vooderdatud koogivormi põhja ja jäta see täidise valmistamise ajaks külma või pane soojenevasse ahju.

Seejärel mikserda omavahel toorjuust, munad ja vahtrasiirup ning kõige lõpus sega hulka ka allesjäänud pool purustatud pähklitest. Vala segu põhjale ning küpseta 70 minutit.

Serveerimisel võib kasutada natukene vahtrasiirupit ja eelnevalt kõrvaletõstetud pähkleid.

Lisa kommentaar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s